Over Ons | Compact Living

Compact-

Verwijst naar iets dat klein, geconcentreerd en efficiënt ontworpen is. We richten ons op het inspireren, informeren en creëren van compacte, ruimtebesparende oplossingen.

-Living

Richt zich op het aspect van comfort en praktisch wonen in beperkte ruimtes. Het benadrukt ook een levensstijl die gericht is op eenvoud en duurzaamheid.

Compact-
Verwijst naar iets dat klein, geconcentreerd en efficiënt ontworpen is. We richten ons op het inspireren, informeren en creëren van compacte, ruimtebesparende oplossingen.
-Living
Richt zich op het aspect van comfort en praktisch wonen in beperkte ruimtes. Het benadrukt ook een levensstijl die gericht is op eenvoud en duurzaamheid.
waar passie voor kleiner wonen en avontuurlijke reizen samenkomt.
waar passie voor kleiner wonen en avontuurlijke reizen samenkomt.
  • Onze missie

"Vrijheid in eenvoud" is het kernprincipe van ons bedrijf 'Compact Living', waarbij we mensen begeleiden op hun reis naar kleiner wonen. Het betekent dat we geloven in de kracht van een eenvoudige, gestroomlijnde levensstijl om ware vrijheid te bereiken.

In een wereld gedomineerd door consumptie en complexiteit, bieden wij een alternatief. 'Compact Living' voorziet in informatie, inspiratie en begeleiding voor diegenen die de voordelen van een compacte levensstijl willen ervaren.


We willen laten zien dat 'minder' vaak 'meer' betekent- meer avontuur, vrijheid en voldoening, met een positieve impact op het milieu. Wij willen je inspireren om bewuster te leven, en minder afhankelijk te zijn van materiële zaken. Ontdek hoe je met minder ruimte en bezittingen kunt leven zonder in te boeten aan comfort of levenskwaliteit. Kies voor kleiner wonen en geniet van de vrijheid om te focussen op wat echt belangrijk is voor jou.


We zijn jouw partner op weg naar een leven met minder stress, meer vrijheid en een diepere verbinding met wat er echt toe doet. Samen inspireren we je om de voordelen van kleiner wonen te omarmen en te genieten van de vrijheid die eenvoud met zich meebrengt.

  • Certificering als Erkende Ombouwer (COP)

Bij Compact Living streven we naar de hoogste kwaliteit en professionaliteit. Daarom werken we samen met een erkende technische dienst en bovendien zijn we momenteel op weg om een erkende ombouwer te worden. Dit betekent dat we homologatiedossiers kunnen doorlopen en gespecialiseerde carrosseriewerkzaamheden kunnen uitvoeren die particulieren vaak niet mogen of kunnen doen. Denk hierbij aan taken zoals insnijdingen voor het plaatsen van ramen of het installeren van (extra) verkeersveilige zitplaatsen. Hierdoor kunnen we niet alleen jouw wensen vervullen, maar ook de hoogste kwaliteit waarborgen in elk aspect van onze dienstverlening.

  • Onze diensten

Naast het bouwen van campers bieden we ook diverse diensten aan om je te ondersteunen in jouw tiny home avontuur. In onze blogs houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In onze kennisbank vind je informatie die je kan helpen bij het verwezenlijken van jouw droom naar een tiny home.

Camperbouw

Maatwerk, van creatie tot uitvoering.

Kleiner wonen

Informatiebron over Tiny Houses.

Kennisbank

Artikelen over camberbouw, vanlife, tiny houses en duurzaamheid.
Diederik Vanherenthals

Wie ben ik?

Ik ben Diederik,  vader, partner en system engineer met 20 jaar ervaring in de IT-sector. Ik ben technisch opgeleid in het vakgebied elektriciteit en mijn algemene interesse in techniek heeft me altijd gedreven. Door zelf in de praktijk te leren en inzicht te verwerven, voel ik me thuis in diverse vakgebieden, waaronder ook sanitair tot houtbewerking en de nieuwste energiezuinige technieken.

Mijn passie voor kleiner wonen ontstond uit mijn verlangen naar vrijheid, minimalisme en bewust leven. In 2022 zette ik de stap om mijn droom waar te maken en startte ik een opleiding tot constructeur in de micro woningbouw. Tijdens mijn eerste roadtrip met een campervan door Noord-Italië, samen met mijn levenspartner, raakte ik volledig betoverd.

Dit was het begin van Compact Living. Wat begon als een website met informatieve content over kleiner wonen, groeide al snel uit tot ons bedrijf voor camperbouw. Na het volgen van workshops en het grondig bestuderen van beschikbare informatie, openden we onze deuren op de industriezone Nijverheidsdok op de Pathoekeweg (vlakbij De Blauwe Toren) te Brugge. Een jaartje later hebben we een beter bereikbare locatie gevonden op de Legeweg te Oostkamp. Vlak op de grens met Assebroek (Brugge).

In mijn vrije tijd vind ik rust in de natuur tijdens wandelingen en fietstochten. En leg ik de wereld vast vanuit een uniek perspectief met mijn drone en reflexcamera.

Wil je meer weten over hoe we jou kunnen helpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken ernaar uit om samen met jou op weg te gaan naar een compactere, duurzame en bewustere levensstijl.

Contacteer ons