Waarom voor maatwerk buscamper kiezen?
Campervan
Vanlife
Diederik
Vanlife
04/11/2024
2 min
0

Waarom voor maatwerk buscamper kiezen?

04/11/2024
2 min
0

Een campervan of buscamper, kampeerbus biedt tal van voordelen ten opzichte van een alkoof of (half-)integraal camper. Omdat een buscamper oorspronkelijk een bedrijfswagen is die is omgebouwd tot camper, blijven de rijeigenschappen en de compacte omvang grotendeels behouden. Dit maakt een buscamper wendbaarder en makkelijker te besturen, vooral in stedelijke gebieden en op smalle wegen.

Buscampers kunnen worden voorzien van een vast verhoogd dak of een hefdak om de vereiste stahoogte te realiseren. Sommige bestelbusmodellen, zoals de H2 of H3, hebben al een verhoogd dak, waardoor extra aanpassingen niet nodig zijn voor voldoende stahoogte.

Hoewel seriematig geproduceerde buscampers vaak prijzig zijn, bieden wij maatwerk oplossingen aan die een betaalbaar alternatief vormen. Hierbij kan de bus volledig naar wens en smaak worden ingericht. Door te kiezen voor een tweedehands bestelbus kunnen klanten aanzienlijk besparen op de aanschafprijs en de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen). Ondanks de gebruikte basisvoertuig, blijft het interieur van de camper volledig nieuw en modern.

Samengevat zijn de voordelen van een maatwerk buscamper:

 • Volledig persoonlijke inrichting: Kies zelf de apparatuur, materialen en kleuren voor een interieur dat volledig aan jouw wensen voldoet.
 • Flexibele indeling: Bepaal zelf het aantal zitplaatsen en de indeling die het beste bij jouw reisbehoeften past.
 • Aanpasbare aanschafprijs: De kosten van de bedrijfswagen kunnen worden aangepast aan je budget, vooral als je kiest voor een tweedehands model.
 • Minder opvallend: Campervans vallen minder op dan grotere campers, wat handig kan zijn voor discrete overnachtingen of kamperen op minder traditionele locaties, wat ook de veiligheid ten goede komt. Een "Stealth" camper is de buitenzijde van de bus onherkenbaar als camper, en ziet het eruit als bedrijfsbus. Dit kan je bekomen door het gebruik van vast privacy glas of schuiframen i.p.v. acryl camperramen, enz...  
 • Professioneel gebruik: Je kan de bus, afhankelijk van de inrichting, nog (deels) proffesioneel gaan gebruiken. Of genieten van de fisciale voordelen bij een lichte vracht indien je de bevestigingsringen voor een lading vrij toegankelijk laat.

 • Dagelijks gebruik: Veel campervans zijn geschikt voor dagelijks gebruik, wat ze veelzijdiger maakt dan grotere campers die vaak alleen voor vakanties worden gebruikt.
 • Geschikt voor normaal parkeervak: Campervans passen gemakkelijk in standaard parkeerplaatsen, waardoor parkeren eenvoudig is.
 • Geschikt voor smalle steegjes: Dankzij het compacte formaat kun je met een campervan moeiteloos door smalle steegjes in oude stadscentra rijden.
 • Past in parkeergarages: Een lage buscamper (type H1) met hefdak kan vaak ook in een parkeergarage worden geparkeerd.
 • Bestuurbaar met rijbewijs B: Voor het besturen van een campervan is een gewoon rijbewijs B voldoende.
 • Snellere reistijd: Campervans kunnen meestal sneller rijden dan grotere campers, waardoor je sneller op je bestemming aankomt.
 • Brandstofefficiëntie: Campervans zijn vaak kleiner en lichter dan traditionele campers, wat resulteert in een betere brandstofefficiëntie en lagere brandstofkosten.
 • Flexibiliteit in bestemmingen: Campervans bieden de vrijheid om spontaan van bestemming te veranderen zonder afhankelijk te zijn van campings of specifieke kampeerfaciliteiten, waardoor je gemakkelijker afgelegen of minder toeristische gebieden kunt verkennen.

Met een buscamper geniet je van de vrijheid en flexibiliteit van het camperleven, gecombineerd met de praktische voordelen van een compacte en wendbare bedrijfswagen.

Reacties
Categorieën