Tiny Houses - Minder huis, Meer leven
boek-tiny-houses
Tiny House
Diederik
Tiny House
02/11/2023
1 min
0

Boek | Tiny Houses - Minder huis, Meer leven

02/11/2023
1 min
0


In het boek "Tiny Houses, Minder huis, Meer leven" bespreekt auteur Monique van Orden haar ervaringen en inzichten over het leven in een Tiny House. Hoewel het al een aantal jaren geleden is uitgebracht, blijft haar boek tijdloos en is het ondertussen een must-read geworden als het over de tiny house beweging gaat.

Tiny Houses - Minder huis, Meer leven

Ook haar tweede boek "Tiny Houses: Living" is verkrijgbaar. Monique van Orden is vicevoorzitter van de stichting Tiny House Nederland. Als fervent aanhanger van compact wonen, heb ik haar eerste boek met veel belangstelling gelezen en wil ik graag mijn bevindingen met jullie delen.

Wat biedt het boek?

Het boek gaat over de trend van 'tiny houses' en de filosofie erachter: minder bezit, meer beleving. Monique beschrijft haar eigen zoektocht naar een minimalistischer levensstijl en de uitdagingen die zij hierbij tegenkomt.

Maar het boek gaat verder dan alleen het verhaal van Monique. Zij neemt de lezer mee op reis langs verschillende tiny houses  in en ontmoet de bewoners en bouwers in Nederland en België. Hierdoor krijg je als lezer een goed beeld van de verschillende stijlen en opzetten van tiny houses en de drijfveren van de mensen die hierin wonen.

Van huisjes op wielen tot huisjes op palen en alles daartussenin. Ze laat zien hoe elk type tiny house uniek is en hoe het past bij de specifieke wensen en behoeften van de mensen die erin wonen.

Mijn persoonlijke ervaring met het boek.

Een van de dingen die me het meest aansprak in dit boek, was hoe auteur inzichtelijk maakt hoe je door het bezitten van minder spullen en het wonen in een kleiner huis, meer tijd en ruimte creëert voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Dit gaat verder dan alleen het besparen van geld en energie.

Het gaat om het vinden van een evenwicht tussen materiële bezittingen en immateriële waarden als vrijheid, vriendschap en avontuur.

Ook de praktische kant van compact wonen komt aan bod in het boek. Monique geeft handige tips voor het inrichten van een klein huis. Daarbij komen ontspullen en opbergen aan bod. Ze geeft inzicht in het ontwerpen, bouwen en bewonen van een tiny house.

Meer info op Bol.com

Reacties
Categorieën